Lega Nazionale delle Associazioni Albanesi e Arberesh in Italia
Lidhja nacionale e shoqatave shqiptare dhe arberesh ne itali


MOTOJA JONE:
TE DREJTA, BARAZI, DINJITET, ORIGJINE

KONGRESI I° BOTEROR I DIASPORES SHQIPTARE
PRIMO CONGRESSO MONDIALE DELLA DIASPORA ALBANESE

THEMELOHET LBDSH - LIDHJA BOTERORE E DIASPORES
SHQIPTARE.
Kliko Ketu

Milano 15.04.2007 ME RASTIN E 16° VJETORIT TE EMIGRACIONIT MASIV SHQIPTAR NE ITALI, JU FTOJME TE MERRNI PJESE NE KREMTIMIN E KETIJ PERVJETORI ME TEME:  TE KUJTOJME NGA VIJME, TE PROJEKTOJME KU  SHKOJME  Kliko ketu

STATISTIKA MBI SHQIPTARET NE ITALI


Firenze 19/02

Koncert i 15° vjetorit

Ravenna 12.11.2006

Pisa 26.11.2006

Udine 26.11.2006

Massa-Carrara 25.03.2006

Rimini 10.12.2006

Roma 10.02.2007

Shkruani dhe regjistrohuni ne: info@legaalbanese.com

EVENIMENTI MBARESHQIPTAR I VITIT 2004

ME RASTIN E 28 NENTORIT, PAVARESISE MBARESHQIPTARE, DHE 2150 VJETORIT TE VDEKJES SE SOVRANIT TE FUNDIT TE ILIRISE, MBRETIT GENT, “LIDHJA NACIONALE SHQIPTARE NE ITALI” ORGANIZON:

“JAM ILIR, JAM SHQIPTAR”

MANIFESTIMI ME I MADH PANSHQIPTAR NE GUBBIO (Perugia) TE ITALISE, PRANE MAUZOLEUT QE RUAN ESHTRAT E GENTIT TE ILIRISE. .......Kliko Ketu

" Jam ilir, jam shqiptar "
u zhvillua madheshtor sa dhe vete madheshtia shqiptare


Eventi panshqiptar i vitit ne Itali me teme " Jam ilir, jam shqiptar ", u konkretizua furishem diten e shenuar te 28 Nentorit. Enderra e te gjithe shqiptareve te Italise per te festuar sebashku, te ardhur nga zona te ndryshme gjeografike te Shqiperise etnike (nga Cameria ne Kosove duke kaluar permes Rep. se Shqiperise) e te Italise (nga Piemonte ne Sicili), u be realitet. Mijera shqiptar duke sfiduar temperaturen e ulet (vetem 1° mbi zero) dhe mjergullen e dendur qe mbulonte rruget dhe shtigjet qe shpinin ne qytetin malor Gubbio, mbushen me entuziasmin dhe harene e tyre piacen perballe muzoleut madheshtor te sovranit tone te lashtesise, mbretit Gent.  Muzika shqiptare buqiti per ore te tera ne Gubbio e mbi varrin e mbretit Gent valezoi magjishem flamuri yne me shqipen dykrenore.   Padyshim qe per te gjithe sa ndodhi ne Gubbio si dhe per vlerat e pakrahasueshme qe merr nje event i tille prane muzoleut te mbretit tone iliro-shqiptar te vdekur 2150 vjet perpara,  28 Nentori i 2004-s do te hyje ne analet e historise se kombit tone si dita e bashkim-vllazerimit mbarekombetar dhe e identitetit te forte nacional. Duke pasur parasyshe, kete domethenije te forte kombetare qe ngjall rievokimi i historise tone antike aq sa dhe vete jeta ne kete kontinent si ne zemrat tona ashtu dhe ne syte e botes, " Lidhja nacionale e shoqatave shqiptare dhe arberesh ne Itali" impenjohet ta kremtoje nga viti ne vit 28 Nentorin, ne po te njejtin vend qe per nga vlerat dhe dometheniet historike nuk ka krahasim me nje te dyte. Zyra e shtypit informazionit dhe maredhenieve me publikun te "Lidhjes nacionale shqiptare ne Itali". www.legaalbanese.com info@legaalbanese.com 
LE ALTRE FOTO DELLA GIORNATA........CLICCA QUI

Milano 09.10.2004- Presidenti i "Lidhjes" dott. Alban Kraja takon Presidentin e Rep. se Shqiperise Prof. Alfred Moisiu
Tema: e drejta e votes per emigrantet shqiptar ne bote prane perfaqesive diplomatike dhe rruget e bashkepunimit per eventin panshqiptar te 28 Nentorit prane mauzoleut te mbretit Gent ne Gubbio.


Pesaro 05.12.2004. Presidenti i "Lidhjes" dott. Alban Kraja sebashku me anetarin e kryesise z. Dukaj u takuan me Ministin e telekomuncacionit te Rep. se Italise On. Maurizio Gasparri. Mes te tjerash u diskutua mbi raportet e shkelqyera shekullore mes dy vendeve tona dhe te drejten e votes emigranteve ne Itali, ku z. Minister vleresoi pozitivisht nivelin e larte te integrimit te komunitetit tone ne shoqerine Italiane gje per te cilen merite te veçante, ne aspektin e imazhit, ka edhe puna e ndermarre nga "Lidhja nacionale e shoqatave shqiptare dhe arberesh ne Itali". Kliko ketu

KOMUNIKATE

Jane rreth 9.000 firmat shqiptare ne Itali te cilat se shpejti do te kene mundesine qe te bashkohen ne " Koordinamentin e imprenditoreve shqiptar ne Itali ", ( Kisi ). Kete nisme ambiciose ja ka propozuar keshillit drejtues se " Lidhjes nacionale te shoqatave shqiptare dhe arberesh ne Itali " pjesetari i direktivit te saj z. Artan Doda , fitues per vitin 2003 i çmimit prestigjoz " Italia che lavora ". Mbi statutin dhe rregulloren e ketij organizmi, jetik per fatet e imprenditorise shqiptare ne Itali, po punon prej ditesh zyra e komercialistit shqiptar me banim ne Itali, dott. Ermal Shkreli.   Ky koordinament do kete si qellim kryesor mbrojtjen e interesave te investimeve shqiptare ne Itali, bashkerendimin e punes mes firmave shqiptare, krijimin e strategjive te perbashketa per marevajtjen e punes, ndihmen dhe mbeshtetjen reciproke si dhe tutelen e vazhdueshme administrative dhe legale.   Ne mbledhjen e saj te rradhes, pas pushimeve verore, keshilli drejtues i Lidhjes do mblidhet qe te shqyrtoje kete propozim te z. Doda dhe do e vere ne votim.  Nderkohe frojme imprenditoret shqiptare me banim ne Itali te na kontaktojne permes postes elektronike info@legaalbanese.com Te gjithe ata qe do na shkruajne do te jene te ftuar te marrin pjese ne kongresin e ardhshem te Lidhjes gjate te cilit, sigurisht pas vendimit te direktivit, do hidhen bazat e formimit te Kisit -it.
      Zyra e shtypit, informacionit dhe maredhenieve me publikun e " Lidhjes nacionale te shoqatave shqiptare dhe arberesh ne Itali "C.I.V.A.T.U.R.S.
Agjensia me e volitshme
per udhetimet tuaja
NE ESKLUZIVE TIRANE-RIMINI-TIRANE
PA ASNJE TAKSE AGJENSIE
udheto me kompanine shqiptare "Albatros"

Kliko KetuRIMINI 20 MARZO 2004
Le foto della giornata durante i lavori per la fondazione della "Lega nazionale delle associazioni albanesi e arberesh in Italia"
Tra gli ospiti da sinistra a destra: Giuliano Giulianini (coordinatore FI Provincia di Rimini); Oronzo Zilli (capogruppo AN, Comune di Rimini); Gian Paolo Bettamio (Senatore FI); Hasan Muçostepa (Console generale d'Albania a Milano); Marco Lombardi (coordinatore regione E- Romagna di FI) Alban Kraja (Presidente della Lega nazionale delle ass. albanesi e arberesh in Italia); Adriana Neri (presidente consiglio provinciale di Rimini, DS).
Nel centro; il Console saluta il convegno.
A destra; foto di gruppo dei rappresentanti delle ass.ni albanesi e arberesh, fondatori della "Lega nazionale"  

HYMNIKOMBETAR

INNO NAZIONALEALBANESE


Link
www.albankraja.com

www.fajtori.com
www.albacenter.it
www.shkoder.net
www.edsh.org
www.lzhk.org

NUOVE ADESIONI
ADERIME TE REJA

" Lidhja nacionale e shoqatave shqiptare dhe arberesh ne Itali" i uron mireseardhjen anetarit te saj te ri, Shoqates folkloristike te shqiptareve te Maqedonise ne Itali "KORABI" e cila me date 20.04.2005 eshte pranuar anetare me te drejta te barabarta ne Kryesine e "Lidhjes".

***

"Lidhja nacionale e shoqatave shqiptare dhe arberesh ne Itali" i uron mireseardhjen anetarit te saj te ri, shoqates se shqiptareve ne Trento "ILIRIA" e cila me date 18.02.2005 eshte pranuar si anetare e barabarte ne kryesine e Lidhjes

***
La Lega nazionale delle Ass. Albanesi e Arberesh in Italia dà il benvenuto al nuovo membro del Consiglio direttivo. L'Associazione degli albanesi di Messina ( Sicilia ) "Toka jone"è stata accolta a pieno titolo.
Gubbio 28/11/04

***

La Lega Nazionale delle ass. Albanesi e Arberesh in Italia dà il benvenuto ai nuovi arrivati nella nostra grande famiglia. la nuova associazione è
" UGSAM"
Unione Generale Studenti Albanesi a Milano
accettata come membro ufficiale della Lega
Rimini 30/09/04

***

La “ Lega nazionale della Associazioni Albanesi e Arberesh in Italia dà il benvenuto all'Associazione degli Albanesi “ AT. GJERGJ FISHTA ”, della regione Liguria con sede centrale a La Spezia che nell'assemblea del 10 settembre '04, svoltasi a Massa Carrara è stata accolta come membro ufficiale della Lega .

***

“ Lidhja nazionale e shoqatave shqiptare dhe arberesh ne Itali ” i uron mireseardhjen anetarit te saj te ri, shoqates se shqiptareve te regione Liguria me seli ne La Spezia , “ AT GJERGJ FISHTA ”, e cila ne mbledhjen e kryesise se 10 shtatorit '04, ne Massa Carrara eshte pranuar si anetare e barabarte ne kryesine e Lidhjes .
Partecipa alla
MARATONA DEI POPOLI
clicca qui

 

PALLATI SKENDERBEG NE ROME , MUZE MAKARONASH
Kliko ketu